Thor

En lovende søn der blev holdt tilbage på grund af sin plads i søskenderækken

Description:
Bio:

Du blev født som d. 17 sønnesøn til Åsmund Stenger, soldat og velanset borger i Aeborn, en lille by i det østlige Nelafayn herred. Som 17. sønnesøn og 23. barnebarn var der ikke plads til megen begejstring for din fødsel, og hele din opvækst bar præg af at blive overset.

Som 12 årig havde du endnu ikke ejet et stykke tøj der ikke havde været båret i adskillige generationer før dig, og frustrationen blandet med manglen på selvtillid og selvværd gjorde at du begyndte at stjæle fra Aeborns gode borgere. Dit første tyveri var noget så simpelt som et par nye sokker, strikket af gamle Anges til hendes første søn som en midvinter gave, og skønt
sokkerne var flere numre for store bar du dem skjult i dine støvler dag efter dag.

Dine små-rapserier udviklede sig over de næste år til gement lommetyveri og indbrud, og da på den lokale kro overværer Ridder Rolf Pontus, herremand af den større nærtliggende by Albernet, smide sig om med penge er fristelsen alt for stor.

Men uheldet er ude og du bliver taget med fersk gerning med fingrene i den aldrende ridders pengepung. Ridderen banker dig gul og blå, og end ikke dine egne forældre eller søskende gør et forsøg på tale ridderen til fornuft da han næste dag rider afsted med dig i lænker for at få dig henrettet på hans borg i Albernet.

Men uheldet varer kun til lykken vender. På jeres færd til Albernet bliver Ridder Rolf overfaldet af en bande af lokale røvere der har skygget ham de sidste par dage mens de ledte efter en chance for at tage hævn for deres kammerater der blev dræbt af ridderens soldater sidste sommer. Ridderen er disse langt fra sin bedste alder, og overtallet af røvere får hurtigt bugt med ham, men da de hører dig trygle om nåde vælger de at skåne dig og tage dig ind i deres bande.

Du tilbringer de næste år som en af Linus Jerriks beskidte slyngler. Tyvene lærer dig både at drikke øl, fortælle sjofle vittigheder og at kaste med knive uden at skære sine egne fingre af. Du tilbringer et års tid med Linus og hans mænd da i en dag pludselig bliver fanget i et baghold af soldater fra Albernet. Ridder Rolfs søn Axel Pontus har ikke glemt hvordan hans far mødte sit endeligt, og hans jagt på dig og din bande har været uafbrudt siden han kom til magten.

Kampen er ensidet, og få minutter efter er jorden tilsølet af røvernes blod. Men i kampens hede formåede du at slå Ridder Axel af hans hest og stikke af først nogen af soldaterne kunne standse dig. Du ridder over markerne i rasende fart da ridderens hest pludselig forsvindet under dig. Da du får dig rejst må du konstatere at krikken har brækket et ben, og du skynder dig at skære halsen over på kræet så det ikke lider efter du er flygtet videre til fods. Du løber i timevis før udmattelsen tager over, og du klasker sammen under et træ som en kludedukke. Før du falder i søvn falder dine sidste tanker på noget du ofte havde hørt Linus tale om; Lia-kavair, Tyvenes Broderskab i Olokand. Tanken fortsætter i dine drømme, og du drømmer om dig selv, på en kro omgivet af smukke kvinder, barske mænd der vogter din ryg og ølkrus der aldrig tømmes. Da du vågner står det klart for dig, din fremtid må findes i Olokand, hos Lia-kavair.

Thor

Harnmaster 2012 MartinBayThomsen